WIJ HOUDEN VAN PUUR, EERLIJK EN AUTHENTIEK | GRATIS INPAKSERVICE WITH LOVE

Voetzoolreflex massage voor baby's en kinderen

Voetzoolreflex massage

Vandaag leg ik de drukpunten uit om je baby/kind te masseren bij pijn en ongemak. Deze drukpunten zijn te vinden aan de onderkant van de voeten. Wanneer je baby/kind darmkrampjes, constipatie, tandjes of griep heeft en zich oncomfortabel voelt, is het enige wat hij/zij doet huilen. Huilen is het enige manier waarop hij/zij zich kan uiten.

Het voetje is onder verdeelt in 7 delen.

Deel 1: hoofd & tanden
Baby’s en kinderen kunnen vaak hoofd- en tandpijn hebben.
In dat geval masseer dan de toppen van de tenen. Dit kun je ook doen terwijl ze slapen.


Deel 2: neus & bijholte

Zelfs de kleinste kunnen verkouden worden en een verstopte neus hebben. Dit is onwijs vervelend voor de baby’s en kinderen. Voor verlichting masseer je de onderkant van de tenen in het midden. Doe dit door licht erop te drukken.


Deel 3: Longen
Bij hoest masseer je cirkelvormige bewegingen op de voetzolen net onder de tenen. 


Deel 4: maagstreek
Bij maagkrampen, krampen en benauwdheid masseer je in het midden van de voet bij de voeten boog. Dit gebied is een verzameling van zenuwen tussen de maag en longen.


Deel 5: bovenbuik
Masseer bij constipatie en brandend maagzuur de ruimte tussen het midden van de voet en de voetzolen.


Deel 6: onderbuik
Als de baby/kind pijn heeft van gas en een opgeblazen gevoel in de lagere darm, masseer dan tussen het midden van hun voeten en hiel.

Deel 7: bekken
Baby’s en kinderen kunnen soms sneller groeien dan bepaalde delen van hun lichaam daar klaar voor zijn. Pijn in de heupen kan een veelvoorkomende probleem zijn bij jonge kinderen. Wrijf over de hiel om de pijn te verzachten. Deze punt helpt ook bij constipatie en maagklachten.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.