WIJ HOUDEN VAN PUUR, EERLIJK EN AUTHENTIEK | GRATIS INPAKSERVICE WITH LOVE

Bengkung belly binding


Liefdevolle omhulling om de leegte in je buik op te vangen met warmte en geborgenheid.

Bengkung belly binding is een eeuwenoude Maleisische methode waarbij de buik van de kraamvouw ter bevordering van het herstel wordt gewikkeld en geknoopt in een lange zachte katoenen doek van wel 18 meter. De katoenen doek ondersteunt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam en zorgt er mede voor dat de buikspieren, die uit elkaar zijn gaan liggen, terug naar elkaar toe komen. Het inbinden van het buik is een effectieve en belangrijke manier om de kraamvrouw te helpen in haar herstel. Het zorgt voor een snelle afvoer van bloed, lucht en vocht door de constante ondersteunde druk rond om de bekken en buik.

Je kan je buik laten wikkelen vanaf dag 3-5 na de bevalling. Bij een keizersnede in overleg, wanneer het voor jou goed voelt en je wond volledig genezen is. De eerste twee weken na je bevalling kan de belly bind tot wel 24 uur gedragen worden, daarna is 6 a 10 uur voldoende. Zodra je actief wordt is het aan te raden de belly bind 's avonds/ s'nachts te dragen in plaats van overdag.

Het lichaam wordt eerst op de buikbinding voorbereid door een verwarmende buikmassage en castorolie pakking.

Je krijgt een verwarmende en zachte buikmassage met castorolie. Dit ondersteunt de organen om terug te komen op hun normale positie. Het helpt om de melkproductie te stimuleren en te verhogen en geeft ondersteuning in het helingsproces van de baarmoeder. Hierna wordt de buik in een verwarmende castorolie pakking ingewikkeld. 

Voordelen van het inbinden van je buik:

♡ Geeft een beschermend en geborgen gevoel
♡ Houdt het hele buikgebied heerlijk warm
♡ Brengt heupen, buik en ribben terug bij elkaar
♡ Voorkomt verkeerde houding
♡ Emotionele ondersteuning

Behandeling plannen?

Neem contact op om een behandeling in te plannen