Postpartum tips

Honing water

Water met honing op een lege maag is een geweldige remedie voor het versterken van het immuunsysteem en het voorkomen van verschillende soorten ziektes.Het reinigt de spijsverteringskanaal, verbetert het functioneren van de darmen, reinigt de maag, lost slijm op, spoelt afvalstoffen weg, energie gevend en het is goed voor de lever en het hart. (Ibn Qayyim rahimahu Allaah: Zaad El-Ma'aad, 4/224 225)Een man kwam bij de profeet (SalAllaahou alayhi wasalaam) en zei "Mijn broer heeft pijn in zijn onderbuik." De profeet (SalAllaahou alayhi wasalaam) zei tegen de man: "Laat hem honing drinken." De man kwam voor de tweede keer en de Profeet (SalAllaahou alayhi wasalaam) zei tegen hem: "Laat hem honing drinken." Hij kwam voor de derde keer en de profeet (SalAllaahou alayhi wasalaam) zei: "Laat hem honing drinken." Hij kwam terug en zei: "Ik heb het gedaan." De profeet (salAllaahou alayhi wasalaam) zei toen: "Allaah heeft de Waarheid gesproken, maar de onderbuik van je broer liegt. Laat hem honing drinken." Dus liet hij hem honing drinken en hij genas. (Sahih Bukhari)Hoe maak je honing met water:- Vul een glas met koud water- Los een eetlepel pure honing in het glas- Goed roeren- Drink jet vervolgens op lege maag

Lees meer »

Drinken uit aardewerk

Water drinken uit aarde kannen is niets nieuws. Eerder, voordat waterzuiveraars, filters en RO-systemen kwamen, werd water opgeslagen in grote kleipotten. Water opgeslagen in kleipotten bleef namelijk koel. Het belangrijkste was dat het ook als behoorlijk gezond werd beschouwd. Het afkoelen van het water vind plaats door verdamping van het water door de poreuze textuur van de pot.Hier thuis vinden wij het heerlijk om water te drinken uit aardebeker, Het water is verkoelend en voelt zacht aan.Wist je dat het drinken uit aardewerk vele voordelen met zich meebrengt? Het kent namelijk vele gezondheidsvoordelen:

Lees meer »

DIY Marokkaanse womb mix thee

DIY TIME!Maak je eigen verwarmende Marokkaanse kruidenmix speciaal om je baarmoeder te verwarmen en te herstellen. Je lichaam en voornamelijk je baarmoeder heeft veel warmte nodig na de bevalling. Door de heilzame Marokkaanse kruidenmix kan je baarmoeder sneller herstellen en het smaakt heerlijk door de authentieke Marokkaanse kruiden.De Marokkaanse postpartum kruidenmix kan helpen bij:❤ Het verwarmen van de baarmoeder❤ Bij een koude baarmoeder❤ Het herstellen van de baarmoeder❤ Boost voor de melkproductie (postpartum)Wat heb je nodig qua ingrediënten:- Kardemom (25gram)- Wollige komijn (25gram)- Kruidnagel (25gram)- Steranijs (25gram)- Dragon (25gram)- Tijm (25gram)- Fliou (25gram)- Oregano (25gram)- Cylon kaneel (25gram)- Kamille (25gram)- Venkelzaad (25gram)- Anijszaad (25gram)- Rozenknoppen (25gram)Mix alle kruiden samen en bewaar het in een glazen weckpot. Je hebt een lepeltje nodig op 250ml water.Drink de thee 2x per dag.

Lees meer »

Bloem van Maryam

Nadat ik een keizersnede onderging bij mijn tweeling (lagen stuit- en dwarsligging) wilde ik hoe dan ook natuurlijk bevallen van mijn 3e dochtertje met de wil van Allaah. Tijdens mijn zwangerschap verdiepte ik mij in de bloem van Maryam.De bloem van Maryam wordt ook wel Anastatica Hierochuntic genoemd. Dit is een klein woestijnplantje. De kleine takjes, waar tevens de stevige zaadjes aan vastzitten, openen zich bij aanraking met water en sluiten weer bij droogte. Overal ter wereld wordt het gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige werking. Vooral tijdens de bevalling. Ook bevorderd het de ontsluiting. Het uiterlijk van de plant wordt vergelijken placenta. Zodra het in aanmerking komt met water zou het parallel staan met de baarmoedermond. Tevens bevat het calcium, magnesium, kalium, zink en ijzer waardoor het drinken van het water goed voor je is.De bloem van Maryam is een plant dat in slaapstand verkeert. Wanneer het met vocht in aanmerking komt ontwaakt het en zal het openbloeien.De bloem van Maryam kan worden ingezet voor o.a.:

Lees meer »

Heilwolle

Heilwolle draagt bij aan het herstellend vermogen van de huid bij rode babybilletjes en bij de verzorging van de tepels. Heilwolle houd de huid droog en draagt bij aan een verzorgende werking. De genezende wol is gemaakt van 100% natuurlijke Oosterijkse schapenwol met een hoog lanoline gehalte en is voorzichtig gewassen en gekamd.Tip: doe een plukje Heilwolle in de luier (of onder de BH) op de plek waar het herstellend vermogen van de huid extra ondersteuning kan gebruiken.Let op! Heilwolle mag niet worden gebruikt op open wonden, open tepelwonden, luieruitslag waar de huid van open ligt of na een besnijdenis, waar de huid nog niet geheeld is.

Lees meer »

Placenta

Wat te doen met de placenta?Het eerste huisje waar je baby'tje in groeit is de placenta. Bij mijn eerste zwangerschap was ik aan het onderzoeken wat de islamitische oordeel van de placenta is. Het weggooien of begraven was beide toegestaan."The scholars generally concur that it is recommended to bury everything that is separated from a living human's body, such as a limb, hair, nails, and the like." (Nawawi, al-Majmu 'Sharh al-Muhadhdhab, 5.213)Het voelde niet goed om de placenta zomaar achter te laten in het ziekenhuis, wetende dat ze stofjes uit de placenta halen voor cosmetische doeleinde.  Dus namen we het mee naar huis en werd de placenta diep in de aarde begraven.

Lees meer »

Kraambloeding (nifaas)

Laatst kreeg ik een berichtje met de vraag of je kraambloeding krijgt bij een keizersnede. Het antwoordt is ja, ook bij een keizersnede krijg je kraambloeding.Kraambloeding is bloed dat uit de baarmoeder komt door de losgelaten placenta. Ook het baarmoederslijmvlies waar het embryo zich aan heeft gehecht om tot een baby te ontwikkelen, komt met deze bloeding mee.In het begin zijn de eerste dagen van je kraambloeding het heftigst. Je verliest veel helderrood bloed, met de tijd neemt het bloeden geleidelijk af. Het bloed wordt donkerder van kleur en tegen het einde wordt het roze (wondvocht) en geel.De tijd van de kraambloeding kan bij iedere vrouw verschillen. Bij sommige duurt het korter, bij andere weer langer.Islamitisch gezien mogen we een maximum van 40 dagen aanhouden. "Een vrouw die pas bevallen was, onthield zich (van vasten en het bidden), in de tijd van de profeet, veertig dagen." (Saheeh soenan Ibn Maadjah)Hier zit enorm veel wijsheid in verscholen. Allaah erkend de toestand van de kraamvrouw en schenkt haar vrijstelling van het gebed en vasten gedurende haar kraamperiode. Weet geliefde zuster dat dit met een reden is en jij jezelf op de eerste plaats mag zetten.Neem je rust, kom op kracht en laat je heerlijk verzorgen. Zodat je na je 40 dagen postpartum 24/7 paraat kan staan voor je gezin.Verzorging voor je baarmoeder:- Eet verwarmende en voedzame gerechten.- Draag warme (wollen) sokken.- Bind je bekken en buik in (bengkung belly binding)- Stoom je baarmoeder

Lees meer »

Tahneek

Bij de bevalling van mijn tweeling verschillende mijn dochtertjes meer dan 1 kilo van elkaar. Een van mijn dochtertje werd als dysmatuur geboren. Ze werd dan ook 24 uur lang gecontroleerd of haar hypoglycemie (suikerspiegel) niet daalde. Ik zal jullie vertellen dat haar suikerspiegel op pijl was en ik zeker weet dat dit kwam door het verrichten van tahneek.Mijn man bracht meteen na geboorte bij beide dochtertjes voorgekauwde dadel in hun mondje, wrijvend in hun gehemelte/ wangetje. Bij mijn dochtertje (dysmatuur) deden wij het vaker gedurende de dag en dat was zeer effectief voor haar, haar suikerspiegel daalde niet.Wist je dat tahneek vele voordelen kent, namelijk:

Lees meer »

Habba sawda (zwarte zaad)

Habba sawda (Nigella Sativa/ zwarte zaad) groeit oorspronkelijk in Noord-Afrika, centraal Azië en Zuid-Europa. Habba sawda zaadjes komen van de Nigella Sativa plant en is zwart van kleur.In Habba sawda zit: calcium, ijzer, koper, proteïne, zink en fosfor.Tevens helpt Habba sawda o.a. bij:- het stimuleren van de melkproductie- pijn- diaree- schimmelinfectie- verminderde bloedsomloop- braken- maagklachten- astma- allergieën- als een natuurlijke antibioticaLet op! Niet innemen gedurende de zwangerschap."Dit zwarte zaad is een geneesmiddel voor alle ziekten, behalve as-sam (de dood)."(Saheeh Bukhari, 5687)

Lees meer »

Qist al-hindi

Qist al-Hindi (Indiase Costus), deze is heet van aard en zwart. Het is afkomstig van het land. Al-Qist wordt gebruikt met water, honing of olie. Iedere aandoening heeft zijn eigen gebruiksmethode.

Lees meer »

Habbat rashad (tuinkerszaad)

Habbat rashad (tuinkerszaad/ lepidium sativum) groeit oorspronkelijk in het Middellandse zee gebied, met name in Noord Afrika en komt ook voor in het Midden Oosten.Deze power zaadjes is zo'n bijzondere zaadje vol etherische oliën, de vitamine A, B11, C, E en K en de mineralen kalium, ijzer en calcium.Habbat rashad is een bijzonder zaadje en kan voor veel zaken ingezet worden zoals o.a.:- reinigen van de baarmoeder- bevorderen van de melkproductie- ondersteuning van de eierstokken- bloedarmoede- haaruitval- gewricht pijnDIY haarmaskerHoe consumeer je habbat rashad:1.) Voeg een halve theelepel Habbat rashad toe aan een warme kop melk of warm water. Laat dit inweken voor 2 á 3 minuten. Vervolgens kun je het opdrinken. Voeg pure honing toe (optioneel).2.) Je kunt Habbat rashad toevoegen aan verschillende maaltijden.3.) Je kunt Habbat rashad zaadjes tussen een dadel doen als snack.Habbat rashad voor haargroei:Stap 1: Kook 4 theelepels Habbat rashad in 1 liter water voor ongeveer 10 á 15 minuten.Stap 2: Zeef vervolgens de Habbat rashad zaadjes. Je houdt de geleiachtige water over.Stap 3: Je ziet dat het water geleiachtig is geworden. Breng de Habbat rashad haarmasker toe op je hele hoofdhuid en eventueel kun je ook je haren insmeren. Slaap ermee en was je haren de volgende ochtend.Stap 4: Voor het beste resultaat doe je dit iedere dag. Je zult merken dat je haren sneller zullen groeien en zacht zullen aanvoelen."Yes rapunzel hair here you come!"

Lees meer »

Kamille

Kamille is een heilzame kruid. Het zijn de witte bloemen van een eenjarige plant die gedroogd worden. Het heeft een zeer aangename geur en smaak. Kamille bevat antioxidanten, flavonoïden, vitamine A, B en C, kalium, calcium, magnesium, fosfor, ijzer en zwavel. Kamille kent vele voordelen:- Het werkt ontstekingsremmend- Werkt ontsmettend- Werkt rustgevend- Werkt reinigend en verlichtend bij hechtingen (na de bevalling)- Heeft een ontspannende effect op de maag- en darmenKamille kan om zijn medicinale werking gebruikt worden tegen:- Maag- en darmproblemen- Stress- Slapeloosheid- Menstruatiepijn- Hoofdpijn- Infecties (denk aan een oogontsteking)- HooikoortsKamille kun je innemen via kamillethee, de thee wordt gemaakt van de gedroogde bloemen. Daarnaast heb je ook etherische olie van kamille, dit kun je gebruikt worden voor in bad of in een stoombadje.

Lees meer »