Huishouden

"A clean house is a clean mind."

Als kraamvrouw ben je herstellende van de zwangerschap en bevalling. Het huishouden is het laatste waar ze aan zal denken en niet aan toe kunnen komen lichamelijk en emotioneel. In de tussentijd moeten de maagjes gevuld worden, de wasjes gedraaid worden en is het belangrijk dat het huis schoon en op orde is. Kraamzorg en de partner doen het een en ander, maar wat wanneer kraamzorg afgelopen is na 8 dagen en de partner terug naar werk gaat...?

Ik begrijp het dat je het liefst alles zelf doet op je eigen manier. Ik begrijp het dat je, je misschien schaamt dat iemand anders jullie vuile was draait, maar weet dat degene die dit voor jullie doen, dit met véél liefde doet. Weet dat dit een zaak is omwille van Allaah, een stukje rust voor jou en als ik je mag adviseren omarm alsjeblieft de hulp die je toegereikt krijgt.

Heb je liever geen bekende die een handje komt helpen, denk dan aan een interieurverzorger die je huishoudelijk kan bijstaan.

Wil en kun je de hulp aannemen van de ander? Dit zijn vragen waarvan het belangrijk is om hierbij stil te staan gedurende de zwangerschap en bekend te maken bij je omgeving, ook als je liever geen hulp ontvangt van je naasten. 


The key is dat jij je voorbereid.

Lieve omgeving, ken je iemand die recent bevallen is? Breng haar een heerlijke maaltijd, was even gauw af, ruim de keuken op en stofzuig de woonkamer. Vraag of ze eventueel iets nodig heeft van de winkel of neem eventueel een van haar andere kinderen mee naar een speeltuintje... Dit is een van de mooiste cadeautjes die je kunt geven aan de kraamvrouw!