Verlies

Inna lillaahi wa inna ilayhi raji'un


Dit is een ode aan jou dierbare zuster. Jij die beproefd bent middels verlies. Jij die zoveel liefde had willen geven hier op aarde aan je oogappeltje. Het lot heeft bepaald dat jouw wondertje rechtstreeks een kind van het paradijs is. Het lot heeft bepaald dat je wondertje jouw sebeb mag zijn om het paradijs binnen te treden en het lot heeft bepaald dat jij deze moeilijke beproeving aankan. Als postpartum doula heb ik jullie verdriet, pijn en ongeziene litteken gezien. Boven alles bewonder ik jullie kracht en geduld omwille van Allaah.

Samen met Sana van @kinderen.van.jannah hebben wij een workshop samengesteld speciaal voor jullie. Het zal een gezegende dag worden in een huiselijke setting met zusterschap, lotgenoten, erkenning, liefde omwille van Allaah en verwerking.

Zie hier een kleine impressie

Nieuwe datum komt binnenkort online!

Wil je deelnemen of meer informatie betreft de workshop rouwverwerking? Neem contact op!

Reviews

Review ★ ★ ★ ★ ★

"Toen ik de workshop voor het eerst voorbij zag komen was ik nog hoogzwanger. Ik vond het zó mooi dat er eindelijk iets was wat vanuit onze Ummah georganiseerd werd voor zusters die verlies hebben geleden. Een paar dagen later zou ik zelf tot die zusters behoren, ook ik zou ineens een baby in Jannah hebben. Het verlies was voor mij heel recent, ik twijfelde in het begin of ik deze workshop wel aan zou kunnen. Maar toch besloot ik me aan te melden, ik had het gevoel dat dit heel waardevol voor me kon zijn, ondanks dat het dan nog maar 3 weken geleden zou zijn dat ik zelf mijn baby had verloren.

Mijn gevoel was meer dan juist, al hamdulillaah. Ik kan oprecht iedere vrouw die ooit verlies heeft geleden deze workshop aanraden, of dit nu tijdens/na de zwangerschap is of verlies van een kindje op latere leeftijd. Hoe lang het geleden is maakt ook niet uit. Zoals mooi werd gezegd door meerdere zusters: je vergeet het verlies nooit, je leert ermee leven. En ook na vele jaren kan het je nog verdriet doen, of heb je het misschien nog niet (helemaal) verwerkt.

Het was heel fijn om in een klein groepje zusters mijn verhaal te kunnen doen. Zoals ik al tijdens de workshop zei kan ik mijn verhaal meestal wel zonder emoties vertellen, omdat ik me onbewust sterk hield voor mijn omgeving, zij hebben immers ook verdriet. Maar nu kon ik mijn verhaal delen met zusters die hetzelfde verlies hebben geleden, die mij écht begrepen. We kenden elkaar van tevoren niet, maar wat ik tijdens de workshop merkte is de kracht van zusterschap. We hebben allemaal hetzelfde raakvlak: we zijn allemaal moeders van een kindje in Jannah. Dat gaf me ook kracht, soms vind ik het nog moeilijk te bevatten dat ook ik een moeder ben, omdat dit mijn eerste baby was.

Het was heel fijn dat er vanuit Sana & Yazmina ook geen druk was om je verhaal per se te moeten vertellen, je mocht zelf vertellen wat je wilde, als je dit wilde. Door naar anderen te luisteren en te horen hoe zij met bepaalde struikelblokken omgaan, heb ik zelf ook weer nieuwe handvaten meegekregen.

Het praktijkstukje met de rituele wassing was ook erg helend, van tevoren had ik niet gedacht dat dit me kon helpen mijn verlies te verwerken. Zelf kon ik niet aanwezig zijn bij de wassing, dus om dit nu samen met andere zusters te kunnen doen was heel helend. Ik had van tevoren niet gedacht dat dit zoveel emoties bij me los kon maken.

Lieve Sana & Yazmina, ik ben Allah onwijs dankbaar dat er zusters zoals jullie zijn, die dit mogelijk maken voor ons. Moge Allah subhanahu wa ta'ala jullie rijkelijk belonen voor dit initiatief en alles wat jullie doen om anderen te helpen, ameen!

Opdat er nog vele bijeenkomsten mogen volgen "


Yasmina


Review ★ ★ ★ ★ ★

"Ik vond het erg fijn en warm. Ik volg Yazmina al een tijdje en het fijne van haar is dat zij begrijpt wat je meemaakt als kraamvrouw, moeder maar vooral het totale pakket als vrouw. Sana heb ik ook met de wil van Allah mogen ontmoeten haar verhaal raakte mij op een vlak waar ik erg emotioneel van werd. Het was erg fijn om mijn verhaal te delen maar ook het verhaal van andere te horen en zien wat de beproevingen van andere zusters zijn geweest.

Samen eten en samen thee drinken in de setting zoals het was opgesteld deed me echt denken aan de tijd van vroeger. Het was de moeite zeker waard. Ik ben erg blij dat ik dit heb mogen ervaren en andere zusters heb leren kennen die dezelfde pijn delen. Jazaak Allahu Khayran."

Saira


Review ★ ★ ★ ★ ★

"As Salam aleikoem lieve Sana en Yazmina, wil jullie ten aller eerste erg bedanken voor de bijzondere dag alhamdoulilah moge Allah subhanaha wa ta’ala jullie belonen. Op deze dag heb ik mijn verdriet en pijn mogen delen voor het eerste voel ik mij gehoord en begrepen alhamdoulilah Rouw kent verschillende uitingsvormen en iedereen heeft een andere kijk op hoe het verlies moet worden verwerkt. ik raad deze dag aan voor alle lieve zusters die verlies hebben geleden van een dierbare."

Soumia


Review ★ ★ ★ ★ ★

"Assalam aleikoum wa rahmatulahi barakatuh, jullie ook heel erg bedankt voor de workshop! In sha allah kunnen jullie in de toekomst nog vele andere vrouwen helpen.

Het was fijn om de verhalen van anderen te horen die hetzelfde hebben meegemaakt waardoor je je begrepen en niet alleen voelt, de lunch was heerlijk en alles was prachtig voorbereid. Ik voelde me totaal niet ongemakkelijk ondanks de zenuwen vooraf. Moge allah jullie hiervoor belonen, het heeft me erg goed gedaan alhamdoulilah."

Samah