Sellou/sfouf

Gepubliceerd op 4 september 2021 om 15:58

Sellou is een authentieke traditionele gerecht uit Marokko. Het wordt geserveerd bij speciale gelegenheden. De samenstelling is zo ontzettend goed voor de kraamvrouw, bij een miskraam of tijdens de menstruatieperiode. Door het eten van sellou werkt dit verwarmend op het lichaam, is het voedzaam, boost het de melkproductie, verlicht het de naweeën, verlicht het menstruatiepijn, is het rijk aan antioxidanten, werkt het ontstekingsremmend en stimuleert het gelukshormoon.

Ingrediënten:
- 500 gram bloem (volkoren bloem)
- 500 gram gepelde amandelen
- 40 gram anijszaad
- 40 gram venkelzaad
- 1 eetlepel kaneel
- 250 gram sesamzaad
- 200 gram pure honing
- 100 ml plantaardige olie
- 125 gram gesmolten ongezouten roomboter
- mespuntje kardemom

Bereiding:
Stap 1:  Maak de venkel en anijszaad schoon door de kleine steentjes weg te halen. Bak ze kort aan voor 2 minuten in een pannetje. Mix de kruiden fijn in een hakmolen. 
Stap 2: In een pan bak je de bloem door er continu in te blijven roeren tot deze goudbruin ziet. Duurt ongeveer 10 minuten. Zeef de bloem door.
Stap 3: Bak de gepelde amandelen in olie goudbruin. De helft van de amandelen  maal je grof en de andere helft fijn. Houd nog wat hele amandelen over ter decoratie.
Stap 4: Bak de sesamzaad kort aan. De helft laat je heel. De andere helft hak je fijn in de hakmolen.
Stap 5: Voeg alle droge ingrediënten toe en meng het goed met elkaar.
Stap 6: Voeg dan de gesmolten boter , plantaardige olie en pure honing toe.
Stap 7: Meng alles nog goed met elkaar, decoreer het nog met hele amandelen.

Het is even een werkje, maar dan heb je ook wat!

Ken je iemand die recent bevallen is? Een miskraam heeft gekregen? Depressieve gevoelens heeft maak dit heerlijke authentieke gerecht voor haar. 

Laat je me weten in de reacties als je het gerecht ook hebt gemaakt?

Veel liefs,
Yazmina





Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.